OVER MEENK

Al generaties lang staat een cadeau geven voor verwennerij. Sinds 1900 maken we bij MEENK de lekkerste drop. En we maken niet zomaar drop, door onze kennis, vakmanschap en alleen maar de beste ingrediënten te gebruiken maken we van een Hollands product een luxe belevenis. De lekkerste drop om mee te verwennen. Voor een ander, maar ook voor jezelf.

Voor de start van MEENK moeten we helemaal terug naar begin jaren 1800, toen Dhr. J.B. Meenk als huisarts nog eigen recepten maakte tegen hoofd-, kies- en maagpijn. Na zijn overlijden kwamen zijn recepten in de handen van Dhr. Braskamp, die in 1900 zijn eigen farmaceutische fabriek oprichtte. De fabriek ging aan de slag met de speciale recepten van dokter Meenk. Hieruit ontstond de merknaam MEENK, die o.a. keelpijn pillen en poeders verkocht aan drogisterijen.

Nu kunnen wij ons voorstellen dat je je afvraagt waar de connectie ligt tussen medicijnen en de overheerlijke hedendaagse dropjes. Rond 1920 besloot de fabriek uit te breiden met het produceren van zoetwaren op chemische basis. Maar door de Tweede Wereldoorlog ontstond er een tekort aan chemische grondstoffen. Hierdoor besloten ze alleen nog natuurlijke en plantaardige grondstoffen te gebruiken. Het begin van de lekkerste dropjes die je deze dagen in lokale winkels terug kan vinden. Deze nieuwe ontwikkeling beviel zo goed dat ze besloten alleen nog maar natuurlijke en plantaardige grondstoffen te gebruiken. Zo bevindt de oorsprong van het dropje dat je deze tijd kunt proeven, al meer dan 100 jaar geleden.

Ondertussen is de familie Van Vliet al jaren de trotse eigenaar van het dropmerk MEENK en zorgen zij dat de kwaliteit en het gebruik van de beste lokale grondstoffen gewaarborgd blijft. Daarnaast wordt de drop van MEENK in Nederland geproduceerd en wijden zij zich aan de traditionele productiemethoden die al meer dan een eeuw standhouden. Van Vliet blijft de drop van MEENK innoveren, zo hebben ze van het Hollandse product een luxe belevenis gemaakt.

Bij MEENK geloven we dat genieten van zoetigheden een kunst op zich is. Daarom streven we er voortdurend naar om onze unieke selectie dropjes te vervaardigen. Onze dropexperts zorgen ervoor dat de drop gemaakt wordt met aandacht voor detail en precisie die alleen echte ambachtslieden kunnen bieden.